Visa kundvagn | Till kassan

Sök

Webbshop

Skip Navigation Links
KlarnaSpeditörer

Ibanez BTB1805-NTL inkl. Premium softcase

Livstids service garanti!

14 595 kr Riktpris 15495 kr - Spara 900 kr!

Klarna Konto
Delbetala från 0 kr/mån


Ibanez BTB1805-NTL inkl. Premium softcase

Ej i lager

BTB Premium serien kan bäst beskrivas som serietillverkade boutique basar, extremt välljudande och välbalanserade instrument med features som imponerar.

Halsens lite längre skala gör att basarna är perfekta för femmor och sexor där det låga B får en helt annan stuns och fasthet av den lite längre skalan.

Stämd G-D-A-E-B
Skillnaden på 2.5 cm (1?) ser kanske inte stor ut på pappret, och det känns inte så stor skillnad att spela på, men skillnaden i tonen är stor. Tonerna får en helt annan spänst, tajthet och artikulering än på en kortare skala. På framför allt låga toner är skillnaden verkligen värt det lilla extra sträckandet på fingrarna. Det långa övre hornet gör att basen, trots sin lite längre hals, är perfekt balanserad vare sig man sitter eller står upp och spelar.
Spelar man 5:a, 6:a eller stämmer ner är den längre skalan något man bara måste prova, man kommer garanterat inte att ångra sig. Mickarna är Aguilar® DCB, balanserade tydliga, varma dual-coil mickar med en fast och tight bas och ett fullt och öppet mellanregister. Stallet är Ibanez Mono-Rail V, ett stall som designat för att isolera strängarna från varandra. Isoleringen ger optimal överföring av strängens vibrationer ner i kroppen utan att strängarna påverkar varandra. Ett stabilt och mycket lättjusterat stall.

Specifikationer
? BTB5 9-delad Wenge/Bubinga/Maple neck-thru hals.
w/Graphite reinforcement rods.
? Ask kropp med Rosewood top.
? Rosewood fretboard w/Abalone dot inlay.
? 24 + Zero fret Stainless Medium band w/Premium fret edge treatment.
? Ibanez Mono-rail V stall.
? Aguilar® DCB pickups.
? Ibanez Custom Electronics 3-band eq w/Eq bypass switch & 3-way Mid frequency switch.
? Neutrik® locking output jack.
? Gold hardware.
? D'Addario NYXL strängar.
Levereras med Premium softcase.

Halsen:
? 889mm/35? skala.
? 47mm bred vid sadeln.
? 76mm bred vid sista band.
? 20mm tjock vid 1a band.
? 22mm tjock vid 12e band.
? 400mmR radius.
? Är en ?bred? femma. Strängavstånd 19mm.

Länk till tillverkaren
Läs om vår livstids service garanti!


Musikverkstan - En bra musikaffär! Vår affärsidé är enkel - att erbjuda rätt produkter till rätt pris, samt ge våra kunder bästa möjliga service. Vi har butik i Göteborg med kunnig personal, samt en webbshop och tillhandahåller ett sortiment med över 25.000 artiklar från marknadsledande varumärken. Vi levererar snabbt och smidigt inom Sverige. Hos oss kan ni även få hjälp med reparationer och service till marknadens bästa priser.