Visa kundvagn | Till kassan

Sök

Webbshop

Skip Navigation Links
KlarnaSpeditörer

Ibanez SRFF805-BKS

Livstids service garanti!

9 159 kr Riktpris 9975 kr - Spara 816 kr!

Klarna Konto
Delbetala från 0 kr/mån


Ibanez SRFF805-BKS

Finns i webblager.

SRFF är en serie SR basar utrustade med fanned frets, vilket är en metod för att kunna ha olika mensur på olika strängar, så kallat multi-scale fingerboard. Detta gör man för att få optimal skallängd för alla strängar, låga låter avsevärt bättre med en längre skala medan de tunna blir väldigt svårspelade med så lång skala som de låga behöver.
Fanned frets är lösningen på detta, tajta och stabila låga strängar medan de höga fortfarande är spelbara. Skalan är 901.7mm (35.5”) på 5:e strängen och 864mm (34) på 1:a strängen.

SRFF805 är ett instrument i Ibanez bass workshop serie.
Ibanez Bass Workshop är en basavdelning hos Ibanez som jobbar under devisen ”From Concept To Reality”, där målet är att utveckla nya och spännande baskoncept. Eller att testa redan befintliga, men udda, koncept. Här kommer du att hitta instrument som tar elbas ett steg längre, udda fåglar proppade med nytänkande för den som vill ta sitt basspel ett (eller 3) steg längre. Vill du hitta standard fåglar är det inte här du skall titta.

Basen är utrustad med en vidareutvecklad version av Ibanez mono-rail stall, nu kallat mono-rail V (tidigare version heter IV). Stallet är utvecklat för att möjligöra en större spann på intoneringsmöjligheterna. Även ett större justeringsmöjlighet av basens setup överhuvudtaget.
Allt detta medan det blivit avsevärt lättare att hantera.

Grunden är baserad på Ibanez SR bas, nog den basmodell de flesta tänker på när någon säger ”Ibanez bas”. Sr har i runt 25 år varit den marknadsledande modellen bland ”small body” basar (basar med mindre, slimmade, kroppar) i världen. Det är lätta, lättspelade basar som är extremt sköna att ha hängande på sig och att spela på, perfekta för folk som spelar mycket eller långa spelpass.

SR finns i utförande från billiga instegsbasar till absoluta värstingbasar och allt där i mellan, vilken prisklass du än vill lägga dig i så finns det en SR bas för dig. De finns även i flera olika träslag och pickupkonfigurationer.

Specifikationer

• 5-delad Jatoba/Bubinga SRFF hals.
• 901.7mm (35.5”) skala på 5:e strängen, 864mm (34) på 1:a.
• Rosewood greppbräda.
• 24 medium bandstavar.
• Ask kropp.
• Bartolini BH1 halspickup.
• Bartolini BH1 stallpickup.
• Ibanez custom 3-band EQ med bypass switch (blir då en passiv EQ med en vanlig passiv tonkontroll).
• Mono-Rail V stall.
• Cosmo Black hardware.

Länk till tillverkaren
Läs om vår livstids service garanti!


Musikverkstan - En bra musikaffär! Vår affärsidé är enkel - att erbjuda rätt produkter till rätt pris, samt ge våra kunder bästa möjliga service. Vi har butik i Göteborg med kunnig personal, samt en webbshop och tillhandahåller ett sortiment med över 25.000 artiklar från marknadsledande varumärken. Vi levererar snabbt och smidigt inom Sverige. Hos oss kan ni även få hjälp med reparationer och service till marknadens bästa priser.