Visa kundvagn | Till kassan

Sök

Webbshop

Skip Navigation Links
KlarnaSpeditörer

Ibanez G105-TOR inkl. hardcase

Livstids service garanti!

19 195 kr Riktpris 22095 kr - Spara 2900 kr!

Klarna Konto
Delbetala från 0 kr/mån


Ibanez G105-TOR inkl. hardcase

Ej i lager

Grooveline är en serie boutique basar som Ibanez jobbat med i flera år för att uppnå en bas av absolut högsta kvalitet som skall prestera maximalt på alla fronter från ljud, komfort, pålitlighet och stabilitet. Någon man lagt mycket tid på är att få basen perfekt balanserad oberoende av om man står eller sitter när man spelar. Man kan helt ta bort händerna från basen när den ligger i knäet eller hänger i ett axelband och den kommer inte att tippa åt något håll. Man behöver inte använda händerna eller armbågen för att kompensera upp för obalans och kan helt koncentrera sig på att spela istället.


Halsen är en 5-delad wenge och bubinga konstruktion som sitter skruvad långt in i kroppen med ett 6 skruvars halsfäste. Halsen har även förstärkts med KTS? Titan förstärkning vilket är två stavar av titan som ligger parallellt med halsens trussrod, vilket i kombination med den 5-delade sandwich konstruktionen gör en extremt stabil hals. Den är extremt okänslig för förändringar i luftfuktighet och andra orsaker som kan få halsar att vilja vrida sig eller ändra den relief man justerar.


Spec:


- Grooveline-5 5-delad Wenge/Bubinga hals
- KTS? Titan förstärkning

- Rosewood greppbräda

- 22 medium bandstavar med Prestige Fret Edge Treatment
- Alder (Al) kropp med Ash (Ask) topp och baksida

- Tight-End Bass 5 stall

- CAP Sonic Arch5 pickups

- E5 3-bands aktiv EQ/Preamp med bypass switch

- Gotoh GB350 stämskruvar

- BLACK TUSQ XL® sadel

- Cosmo Black hardware

- Hardcase


Halsen:


- 864mm/34? skala

- 43mm bred vid sadeln

- 74mm bred vid sista band

- 21mm tjock vid 1a band

- 24mm tjock vid 12e band

- 305mmR radius


Stallet är ett Ibanez Tight-End stall, en mycket stabil men enkel konstruktion med låsbara sadlar. Det är ett stall som enkelt och snabbt att justera stränghöjd och intonering på och där låsfunktionen sen gör att sadlarna stannar där man vill ha dem. Den rejäla och robusta konstruktionen är också mycket bra för att flytta strängens vibrationer ner i kroppen för maximal ton och sustain. Stallet har tidigare bara funnits i versioner för gitarr men har där varit så bra att de nu tagit fram en basversion. Utöver alla funktioner är det en slätt och smooth yta som är trevlig att vila handen på vid plektrumspel.


Mickarna är specialdesignade CAP Sonic Arch pickups. En dual-coil konstruktion, brumutsläckande, med rail polepieces. De har en väl balanserad ?traditionell? ton som är lätt formbar åt vilket håll man än vill gå med sitt ljud.


E5 EQ/Preamp systemet är specialdesignat för att maximera tonen från Sonic Arch mickarna och har 3 boost/Cut pottar för bas, mellanregister och diskant. Basen har ca 10db boost och ca 20db cut, mellanregister ca 10db boost eller cut och diskant ca 15db boost och ca 20db cut. EQ systemet har också en on/off toggle switch. Mickarna har en gemensam volym pott och en balans stall/hals pott för finjusteringar av ljudet. Ett mycket bra och användbart EQ system nästan vilken stil av ljud man än letar efter.

Länk till tillverkaren
Läs om vår livstids service garanti!


Musikverkstan - En bra musikaffär! Vår affärsidé är enkel - att erbjuda rätt produkter till rätt pris, samt ge våra kunder bästa möjliga service. Vi har butik i Göteborg med kunnig personal, samt en webbshop och tillhandahåller ett sortiment med över 25.000 artiklar från marknadsledande varumärken. Vi levererar snabbt och smidigt inom Sverige. Hos oss kan ni även få hjälp med reparationer och service till marknadens bästa priser.