Visa kundvagn | Till kassan

Sök

Webbshop

Skip Navigation Links
KlarnaSpeditörer

Ibanez RGIX28FEQM-BGW

Livstids service garanti!

10 395 kr

Klarna Konto
Delbetala från 0 kr/mån


Ibanez RGIX28FEQM-BGW

Ej i lager

Ibanez kallar serien för ”Iron Label - metal to the core” och det är precis vad det handlar om med Iron Label serien, gitarrer optimerade för vad moderna metal kräver av en gitarr. De tyngst låtande gitarrer som finns där ute. Med det sagt så är det självklart inte så att gitarrerna imploderar om man spelar något annat än metal på dem, det går att spela allt på dem.

Grunden för serien är Ibanez klassiska RG och S modeller som utvecklats och modifierats för att bli Iron Label - metal to the core. De finns i 6, 7 och 8 strängande modeller och alla kommer utrustade med USA tillverkade EMG eller DiMarzio mickar. I serien finns modeller med båda faststall och svaj.

Alla av RG modellerna är även utrustade med en kill-switch där tonkontrollen normalt sitter.

Gemensamt för serien är en vidareutveckling av Ibanez berömda Wizard halsar som heter Nitro Wizard.
De 6 och 7 strängade modellerna har en 3-delad lönn, bubinga, lönn konstruktion som är en road testad konstruktion som tagit stabilitet till en ny nivå. Bubinga är ett mycket starkt och stabilt trä.
De 8-strängade modellerna är en 5-delad lönn/valnöt konstruktion.

Kropp: Mahogny/lönntopp.
Mahogny är ett trä med ljudegenskaper åt det varmare hållet med ett tydligt och framträdande mellanregister. Lönn, som utöver att det ofta se helt fantastiskt ut, har en framträdande, ren och snärtig, diskant. Ofta till nivån att en kropp helt i lönn blir för bright. Men kombinationen av mahongy och lönn får man fantastiska ljudegenskaper där de olika träslagen kompletterar varandra perfekt. En klassisk träkombination.

Hals: Nitro Wizard-8
En hals framtagen för Iron Label 8:or, en 5-delad lönn/valnöt konstruktion som redan i sig själv är en mycket stabil hals.

Utöver det är halsen även utrustad med KTS™ Titanförstärkning, två titan stavar som ligger parallellt med trussroden för att göra halsen ännu stabilare och för att motverka vridningar i träet. Det gör även halsen stuvare vilket gör att den får en snabbare och rappare attack, prefekt för de låga tonerna på en 8-strängad.

Stall: Gibraltar Standard II-8
Stallet är ett Gibraltar Standard-8, ett rejält och stabilt stall av klassiskt stuk. Mycket bra överföring av strängvibrationer till kroppen för rejäl sustain och sjungade ton.

Hela ytan på stallet är helt slät och det är ingenting som sticker in i handen när man spelar eller som är i vägen när man spelar dämpade riff.

Specifikationer

- Nitro Wizard-8 5pc Maple/Walnut neck
- 685.8mm/27” scale
- Quilted Maple top/Basswood body w/Abalone binding
- Jumbo frets
- Bound ebony fretboard
- Gibraltar Standard II-8 bridge
- Gold hardware
- EMG® 808 pus
- Kill switch
- Factory Tuning: 1D#, 2A#, 3F#, 4C#, 5G#, 6D#, 7A#, 8F
- String Gauge: .009/.011/.016/.024/.032/.042/.054/.065

Halsen:

Mensur: 685.8mm/27"
Bredd vid sadeln: 55mm
Bredd vid sista band: 80mm
Tjocklek vid första band: 20mm
Tjocklek vi 12 band: 21.5mm
Radius: 400mmR

Mickarna är kopplade på en 3-läges switch med en gemensam volymkontroll och en kill-switch. Lägena man kommer åt på switchen är.

1. Stallmick
2. Stallmick + Halsmick
3. Halsmick

Länk till tillverkaren
Läs om vår livstids service garanti!


Musikverkstan - En bra musikaffär! Vår affärsidé är enkel - att erbjuda rätt produkter till rätt pris, samt ge våra kunder bästa möjliga service. Vi har butik i Göteborg med kunnig personal, samt en webbshop och tillhandahåller ett sortiment med över 25.000 artiklar från marknadsledande varumärken. Vi levererar snabbt och smidigt inom Sverige. Hos oss kan ni även få hjälp med reparationer och service till marknadens bästa priser.