Visa kundvagn | Till kassan

Sök

Webbshop

Skip Navigation Links
KlarnaSpeditörer

Ibanez S5521Q-TAB inkl. hardcase

Livstids service garanti!

16 795 kr Riktpris 17995 kr - Spara 1200 kr!

Klarna Konto
Delbetala från 0 kr/mån


Ibanez S5521Q-TAB inkl. hardcase

Finns i webblager.

S5521Q är en S-modell i Ibanez Prestige serie. Prestige är, ihop med signatur serier, de bästa Ibanez bygger. S modellen är en unik Ibanez design som hängt med ända sen -87, lika länge som RG modell.
Modellen hette först Sabre men bytte ganska snart namn till det korta och koncisa ?S?.

Den har även varit utgångspunkt för olika signaturmodell och där nog FGM100 (Frank Gambale) modellen är den mest kända. Det är en lätt och ergonomisk gitarr med en kraftigt skulpterad kropp som är normal tjock i mitten men som blir rejält mycket tunnare ut mot kanterna (på både fram och baksida), det ger en form som nästan flyter ihop med kroppen när man står upp och spelar. En ultimat gitarr för gitarrister som spelar långa set live, som övar långa pass eller som bara vill ha en extremt ergonomisk gitarr.

Gitarren har en 24 bands Ibanez Super Wizard HP halsprofil, den tunnaste och smäckraste versionen av Ibanez halsar. HP står för att det är en förfinad och vidareutvecklad version av den gamla Super Wizard halsprofilen. Kombinerat med den platta greppbrädan är det en extremt snabb och lättspelad hals, den ultimata halsen för snabbt, tekniskt riffande och/eller tricksigt solospel. Men halsen är inte begränsad till tekniskt spel, det går självklart att spela allt på den.
Det självklara halsvalet för den som inte vill ha något annat i vägen för sina idéer än sin egen spelteknik.

Kroppen är gjord i Mahogny, ett riktigt tonträ som går åt det lite varmare och middigare hållet ljudmässigt. Diskanten är lite mjukt avrundad men utan att den för det tappa tydlighet och separation. Det har en behaglig puckel i mellanregistret som gör att ljudet vid melodi/solospel blir fett och sjungande med lång sustain. Toppen är en quilted lönntopp lackad i en marin blå/grön transparent burst (matchande huvud) och hardware i guld som ger den dess exklusiva utseende.

Specifikationer

? Super Wizard HP 5pc lönn/valnöt
? KTS? TITANIUM förstärkning I halsen
? Quilted lönn topp/Mahogny kropp
? Jumbo band med Prestige fret edge treatment
? Rosewood greppbräda med Off-set pearl dot inlay
? Gotoh Magnum locking tuners
? Gibraltar Standard II stall
? IBZ V7 (H) halspickup
? IBZ V8 (H) stallpickup
? Cosmo Black hardware.
? Hardshell case included.

Halsen:

? Scale: 648mm/25.5".
? Width at Nut: 43mm.
? Width at Last Fret: 58mm.
? Thickness at 1st: 17mm.
? Thickness at 12th: 19mm.
? Radius: 430mmR.

Mickarna är Ibanez V7 (hals) och V8 (stall) kopplade på en 5-läges swicth med gemensam ton ochvolymkontroll. Lägena man kommer åt på switchen är.

1. Stallmick i serie*
2. Stallmick splittad** i parallell med splittad halsmick.
3. Stallmick splittad i serie med splittad halsmick.
4. Halsmick med spolarna kopplade parallellt***.
5. Halsmick i serie

* Serie, båda spolarna på micken är kopplade i serie efter varandra och micken ger så mycket output och kraft den är designad för. Läser du om micken på tillverkarens hemsida så är det detta läge som blir beskrivet. Micken är då brumutsläckande och helt tyst.

** Splittad, att micken är splittad betyder att en av mickens två spolar stängs av och blir en singlecoil (bara en aktiv spole). Det gör att man får hälften av den output och kraft micken har när spolarna är kopplade i serie. Micken förlorar sin brumutsläckande förmåga när en spole stängs av. Men läge 2 och 4 är brumutsläckande och tysta då den aktiva spolen på stall (läge 2) eller halsmick (läge 4) är kopplad i parallell med mittmicken. Det ger ett svagare, ljusare och mer öppet ljud med en renare, tydligare och fastare bas. Ett ljud som passar väldigt bra till rena och halvdistade ljud (eller för all del, att öppna upp även ett hårt distat ljud). Eftersom bara en spole är aktiv kan man välja om man vill ha den aktiva spolen mot stallet eller mot halsen, vilket påverkar hur den låter, varmare närmare halsen och ljusare närmare stallet (kräver att man fysiskt vänder micken i gitarren).

*** Parallell, mickens båda spolar är kopplade parallellt med varandra.
Det ger ett svagare, renare, tydligare och lite basfattigare ljud än när spolarna är kopplad i serie.
Det blir inte alls åt singlecoil hållet som coilsplitt blir, ljudet har fortfarande en tydlig humbucker karaktär. Mycket användbart för att till exempel komma åt renare och tydligare halsmickljud, både för rena ackord komp och leadljud där man uppskattar den extra dynamik och separation micken får. Hur mycket svagare micken blir av att kopplas i parallell finns det inget entydigt eller exakt svar på, det beror helt på mickens konstruktion. Mickar som är konstruerade av två likadana spolar blir det ca 25-33 % lägre output när man kopplar micken parallell istället för i serie. På somliga mickar blir det ännu svagare än så, ända ner till 50 % av den output den har i serie. Droppet i output gör också micken mer dynamisk, ljudet blir mindre komprimerat och reagerar mer på nyanser i ens anslag och spel. Det blir, till exempel, en mer framträdande skillnad mellan lösa och hårda plektrumanslag. Det är ett extremt användbart läge för att få ett svagare, renare, tydligare och mer dynamiskt ljud, oftast använt i halsläget. Kanon för att få till ett bra rent ljud ur en lite hetare humbucker som annars lätt blir burkig, platt, steril och livlös. Eller för att rensa upp en otydligt halsmick när man spelar med distade ljud, eller varför inte för att få ett mer öppet och levande crunch ljud.
Skillnaden i output upplevs inte som så stor som det på pappret kan verka som, speciellt inte med distade ljud. I hetare humbuckers är parallellkoppling oftast ett bättre alternativ än att splitta för att komma åt ett svagare och mer levande ljud. Micken är fortfarande brumutsläckande och tyst.

Länk till tillverkaren
Läs om vår livstids service garanti!ISGB532-BK2 Gigbag Elgitarr 385,00 kr

GA15-NT 1 395,00 kr

SR5000-OL inkl. hardcase 21 325,00 kr

RG550-RF (Road Flare Red) 9 975,00 kr

JEM7VL-WH 26 595,00 kr

AE800-NT inkl. Hardcase 25 595,00 kr

AR220-IV 4 195,00 kr

SR305EB-WK 3 235,00 kr

GSR206B-WNF 3 250,00 kr

SR370E-SPB 3 450,00 kr

CS9 Chorus 1 675,00 kr

BTB33-NTF 8 635,00 kr

Musikverkstan - En bra musikaffär! Vår affärsidé är enkel - att erbjuda rätt produkter till rätt pris, samt ge våra kunder bästa möjliga service. Vi har butik i Göteborg med kunnig personal, samt en webbshop och tillhandahåller ett sortiment med över 25.000 artiklar från marknadsledande varumärken. Vi levererar snabbt och smidigt inom Sverige. Hos oss kan ni även få hjälp med reparationer och service till marknadens bästa priser.