Visa kundvagn | Till kassan

Sök

Webbshop

Skip Navigation Links
KlarnaSpeditörer

Ibanez RGIX27FESM-FSK

Livstids service garanti!

8 695 kr Riktpris 8975 kr - Spara 280 kr!

Klarna Konto
Delbetala från 0 kr/mån


Ibanez RGIX27FESM-FSK

Ej i lager

RGIX27FESM-FSK (Foggy Stained Black) Iron Label 7-strängad.

Ibanez kallar serien för ?Iron Label - metal to the core? och det är precis vad det handlar om med Iron Label serien, gitarrer optimerade för vad moderna metal kräver av en gitarr. De tyngst låtande gitarrer som finns där ute. Med det sagt så är det självklart inte så att gitarrerna imploderar om man spelar något annat än metal på dem, det går att spela allt på dem.

Grunden för serien är Ibanez klassiska RG och S modeller som utvecklats och modifierats för att bli Iron Label - metal to the core. De finns i 6, 7 och 8 strängande modeller och alla kommer utrustade med USA tillverkade EMG eller DiMarzio mickar. I serien finns modeller med båda faststall och svaj.
Alla av RG modellerna är även utrustade med en kill-switch där tonkontrollen normalt sitter.

Kropp: Basswood (Lind)
Kroppen är gjord i American Basswood (Lind) vilket är ett ganska lätt trä med en jämn frekvensåtergivning över hela registret. Det gör det till ett trä som ljudmässigt är lätt att färga åt många olika håll och få många olika sorters ljud ur. Den jämna frekvensåtergivningen gör det också väldigt lämpligt för distade ljud, det limmar ihop ljudet snyggt utan att det bli vare sig spretigt eller otydligt.
Toppen är en vacker Spalted lönntop (matchande headstock).

Hals: Nitro Wizard 7
En serie halsar framtagna specifikt för Iron Label modellerna, i grunden samma mått som den vanliga Wizardmodellen men med en annan träblandning. Istället för 3-delar lönn är den 2 delar lönn med 1 tjock del bubinga i mitten, en mycket stark och stryktålig konstruktion. Den är även lackad med en lack som inte upplevs som klippig när man blir varm om händerna.

Stall: Gibraltar Standard-7 II
Stallet är ett Gibraltar Standard-7, ett rejält och stabilt stall av klassiskt stuk. Mycket bra överföring av strängvibrationer till kroppen för rejäl sustain och sjungade ton.
Hela ytan på stallet är helt slät och det är ingenting som sticker in i handen när man spelar eller som är i vägen när man spelar dämpade riff.

Specifikationer
? Nitro Wizard-7 3pc Maple/Bubinga neck.
? Spalted Maple top/Basswood body.
? Jumbo frets
? Bound ebony fretboard.
? Gibraltar Standard II-7 bridge.
? Cosmo Black hardware.
? EMG® 707 neck pickup.
? EMG® 707 bridge pickup.
? Kill switch.
Passande etui: Ibanez W101RG.
Passande bag: Ibanez IGB521-BK.

Halsen:
? Mensur: 648mm/25.5"
? Bredd vid sadeln: 48mm
? Bredd vid sista band: 68mm
? Tjocklek vid första band: 19mm
? Tjocklek vi 12 band: 21mm
? Radius: 400mmR

Mickarna är kopplade på en 3-läges switch med en gemensam volymkontroll och en kill-switch.
Lägena man kommer åt på switchen är.
1. Stallmick
2. Stallmick + Halsmick
3. Halsmick

Länk till tillverkaren
Läs om vår livstids service garanti!


Musikverkstan - En bra musikaffär! Vår affärsidé är enkel - att erbjuda rätt produkter till rätt pris, samt ge våra kunder bästa möjliga service. Vi har butik i Göteborg med kunnig personal, samt en webbshop och tillhandahåller ett sortiment med över 25.000 artiklar från marknadsledande varumärken. Vi levererar snabbt och smidigt inom Sverige. Hos oss kan ni även få hjälp med reparationer och service till marknadens bästa priser.