Visa kundvagn | Till kassan

Sök

Webbshop

Skip Navigation Links
KlarnaSpeditörer

Ibanez RGDIX7MPB-SBB (Surreal Blue Burst) Iron Label

Livstids service garanti!

8 495 kr Riktpris 9295 kr - Spara 800 kr!

Klarna Konto
Delbetala från 0 kr/mån


Ibanez RGDIX7MPB-SBB (Surreal Blue Burst) Iron Label

Finns i webblager.

RGD är en serie gitarrer som tagits fram med målsättning att vara den ultimata metal gitarren. Inom modern metal är det mer en regel än ett undantag att stämma ner gitarrer för att komma åt fetare, tyngre och elakare riff. På standard gitarrer är skallängden ett problem när man stämmer ner, strängarna blir gärna som spagetti och är svåra att få gitarren att hålla stämningen och intoneringen ballar ur. På RGD serien har man löst problemet med att göra skalan på halsen 2,5 cm längre (673mm istället för 648mm). Skillnaden på hur stabila strängarna känns är stor, men skillnaden i hur det känns för fingrarna att spela på en längre hals är ganska liten, har man stora händer upplever man nog det som en fördel med den längre skalan.

Den lite avfasade kroppen gör gitarren extremt skön att spela på, och de rejält avfasade hornen ger total åtkomst till de högsta banden. Den färgade toppen mot kroppen i natur, accentuerar dess look. Ytterligare features är en greppbräda
i ögonlönn och låsbar mekanik grån Gotoh.
Gitarren kommer stämd från fabrik (ett helt tonsteg ner, från låg till hög, D, G, C, F, A, D, A).


Gitarren har en kropp av ask, ett lite ljusare trä med en lite mer framträdande diskant och en snabb, rapp attack. Basen är fast och tydlig vilket gör den tajt med bra separation.

Den tydliga toppen gör att den bra skär igenom tjocka ljudmattor utan att för den skull bli tunn eller vass. Ackord och riffspel blir snappy och svarar snabbt med grymt bra separation och melodi/solospel blir attackrikt och tydligt och det är lätt att urskilja alla toner även i snabba linjer (så länge inte tekniken haltar förstås).

Specifikationer

? Nitro Wizard-7 3-delad Lönn/Bubinga hals.
? Poplar Burl topp på en ask kropp.
? Greppbräda av ögonlönn.
? Gotoh® låsbar mekanik.
? Jumbo band.
? Ibanez Gibraltar Standard II fast stall.
? DiMarzio® x (H) halsmick.
? DiMarzio® x (H) stallmick.
? Black hardware.
? Fabriksstämning: 1D, 2A, 3F, 4C, 5G, 6D, 7A.
Passande etui: SCEGR, M100C.
Passande bag: Ibanez ISGB501-BK.

Halsen:
? Mensur: 673mm/26.5".
? Bredd vid sadeln: 48mm.
? Bredd vid sista band: 68mm.
? Tjocklek vid första band: 19mm.
? Tjocklek vi 12 band: 21mm.
? Radius: 400mmR.

Mickarna är kopplade på en 3-läges switch med en gemensam volymkontroll.
Lägena man kommer åt är:
1. Stallmick (H)
2. Stallmick + Halsmick (H)
3. Halsmick (H)

Länk till tillverkaren
Läs om vår livstids service garanti!


Musikverkstan - En bra musikaffär! Vår affärsidé är enkel - att erbjuda rätt produkter till rätt pris, samt ge våra kunder bästa möjliga service. Vi har butik i Göteborg med kunnig personal, samt en webbshop och tillhandahåller ett sortiment med över 25.000 artiklar från marknadsledande varumärken. Vi levererar snabbt och smidigt inom Sverige. Hos oss kan ni även få hjälp med reparationer och service till marknadens bästa priser.