Visa kundvagn | Till kassan

Sök

Webbshop

Skip Navigation Links
KlarnaSpeditörer

Ibanez RG2228A-BK inkl. hardcase

Livstids service garanti!

16 795 kr Riktpris 17995 kr - Spara 1200 kr!

Klarna Konto
Delbetala från 0 kr/mån


Ibanez RG2228A-BK inkl. hardcase

Ej i lager

Sen RG-serien kom ut på marknaden 1987 har den dominerat rockscenen men även varit första valet för massor av andra spelstilar. Efter några år kom sjusträngade RG versioner, gitarrer som hjälpte till att skapa en helt ny stil av musik och spel med gitarrister och band som Steve Vai, Korn, Limp Bizkit osv, osv i spetsen. Efter ytterligare en massa år, med både upp och nergångar för sjusträngade, har RG nu ynglat av sig i 8-strängade versioner efter att våra svenska metalpionjärer Meshuggah använt custombyggda 8-strängade Ibanez under några år. Ännu en gång är Ibanez med i utvecklingen av nya musikstilar och nya spelsätt och är totalledande på den 8-strängade gitarrmarknaden.

RG2228 är alltså en klassisk RG form med allt vad det innebär av spelkomfort och kvalitet. Halsen, en 5-delad Ultra-8 med KTS titan förstärkning, har en längre 27? mensur för att kunna hantera de låga strängarna och den låga stämningen utan att de blir spagetti. Mensuren är ändå inte så lång att man helt förlorar känslan av att spela gitarr och förvirrat tror att man fått en bas i händerna (det vill man ju inte).

Gitarren kommer med 0.09 till 0.65 strängar stämda från (högt till lågt) D# till låga F.

Kroppen är gjord i Basswood (Lind) vilket är ett ganska lätt trä med en jämn frekvensåtergivning över hela registret. Det gör det till ett trä som ljudmässigt är lätt att färga åt många olika håll och få många olika sorters ljud ur. Den jämna frekvensåtergivningen gör det också väldigt lämpligt för distade ljud, det limmar ihop ljudet snyggt utan att det bli vare sig spretigt eller otydligt.

- 5-delad Prestige Ultra-8 Maple/Wenge hals KTS? titanförstärkning (två titanstavar som ligger under greppbrädan, halsen är stabil på en helt ny nivå).
- Basswood (lind) kropp.
- Jumbo bandstavar.
- FX Edge III-8 stall.
- Galaxy Black

Gitarren kommer utrustad med USA tillverkade DiMarzio mickar, mickar med mycket output och ett klart, tydligt ljud med massor av separation. Mickar optimerade för nerstämda gitarrer: Direktmonterade i kroppen för att minimera risk för rundgång.
Hals: DiMarzio® D Activator 8?
Stall: DiMarzio® D Activator 8?

Mickarna är kopplade på en 5-läges superswitch och 1 volym (med highpass filter) och en tonkontroll.
Lägena man kommer åt på switchen är.
1. Stallmick i serie*
2. Stallmick splittad** ihop med splittad mittmick.
3. Mittmick
4. Halsmick med spolarna kopplade parallellt***.
5. Halsmick i serie

Länk till tillverkaren
Läs om vår livstids service garanti!


Musikverkstan - En bra musikaffär! Vår affärsidé är enkel - att erbjuda rätt produkter till rätt pris, samt ge våra kunder bästa möjliga service. Vi har butik i Göteborg med kunnig personal, samt en webbshop och tillhandahåller ett sortiment med över 25.000 artiklar från marknadsledande varumärken. Vi levererar snabbt och smidigt inom Sverige. Hos oss kan ni även få hjälp med reparationer och service till marknadens bästa priser.