Visa kundvagn | Till kassan

Sök

Webbshop

Skip Navigation Links
KlarnaSpeditörer

Ibanez UV70P-BK inkl. lightcase

Livstids service garanti!

13 695 kr Riktpris 14499 kr - Spara 804 kr!

Klarna Konto
Delbetala från 0 kr/mån


Ibanez UV70P-BK inkl. lightcase

Ej i lager

Sen Ibanez introducerade Steve Vais 7-strängade Universe modell 1990 har den varit en ständig följeslagare till JEM i Steves gitarrarsenal. En gitarr som fulkomligt revolutionerade synen på gitarrspel när den kom ut. Modellen har funnits i massor av olika utförande grafiskt men har i grunden mer eller minde alltid varit det samma.

UV70P är en Universe i Premium version.
En gitarr som med sina gröna detaljer mot en svart bakgrund är en utseendemässig kopia på den UV7-BK som var bland de första Universe som kom ut på marknaden. En gitarr som bara måste räknas som en modernklassiker. Premium är en serie gitarrer och basar i Ibanez sortiment som ligger i gränslandet mellan Prestige och standard serierna. Serien kan bäst beskrivas som att vilja bygga ett instrument av högsta kvalitet i ett billigare tillverkningsland, allt för att hålla nere prislappen till slutkonsumenten. Med Premium instrumenten får man en häpnadsväckande kvalitet för pengarna man betalar, både ljud och spelbarhet är av högsta kvalitet. Detaljer som inpassning av halsfickan, skärmning av kontrollutrymmet, bandslippning osv är absolut toppklass.

Mer ”gitarr för pengarna” har en Ibanez serie aldrig varit.

Kropp av basswood (lind) vilket är ett ganska lätt trä med en jämn frekvensåtergivning över hela registret. Det gör det till ett trä som ljudmässigt är lätt att färga åt många olika håll och få många olika sorters ljud ur. Den jämna frekvensåtergivningen gör det också väldigt lämpligt för distade ljud, det ”limmar” ihop ljudet snyggt utan att det bli vare sig spretigt eller otydligt.

Spec:

- 5-delad UV lönn/valnöt Wizard-7 hals med KTS™ Titan förstärkning i halsen (två titan stänger som ligger under greppbrädan och gör halsen extremt stabil)
- American Basswood (amerikansk lind) kropp
- Jumbo band med Ibanez Premium Fret Edge behandling
- Ibanez EDGE-Zero 7 stall
- DiMarzio Blaze pickups
- Cosmo Black hardware

Mickarna är DiMarzio Blaze mickar. För mer om mickarna besök www.dimarizo.com De är kopplade på en 5-läges switch med gemensam ton och volymkontroll.
Lägena man kommer åt på switchen är.
1. Stallmick i serie*
2. Splittad** stallmick + mittmick.
3. Mittmick.
4. Mittmick + splittad halsmick.
5. Halsmick i serie.

* Serie, båda spolarna på micken är kopplade i serie efter varandra och micken ger så mycket output och kraft den är designad för. Läser du om micken på tillverkarens hemsida så är det detta läge som blir beskrivet. Micken är då brumutsläckande och helt tyst.

** Splittad, att micken är splittad betyder att en av mickens två spolar stängs av och blir en singlecoil (bara en aktiv spole). Det gör att man får hälften av den output och kraft micken har när spolarna är kopplade i serie. Micken förlorar sin brumutsläckande förmåga när en spole stängs av. Men läge 2 och 4 är brumutsläckande och tysta då den aktiva spolen på stall (läge 2) eller halsmick (läge 4) är kopplad i parallell med mittmicken. Det ger ett svagare, ljusare och mer öppet ljud med en renare, tydligare och fastare bas. Ett ljud som passar väldigt bra till rena och halvdistade ljud (eller för all del, att öppna upp även ett hårt distat ljud). Eftersom bara en spole är aktiv kan man välja om man vill ha den aktiva spolen mot stallet eller mot halsen, vilket påverkar hur den låter, varmare närmare halsen och ljusare närmare stallet (kräver att man fysiskt vänder micken i gitarren).

Länk till tillverkaren
Läs om vår livstids service garanti!


Musikverkstan - En bra musikaffär! Vår affärsidé är enkel - att erbjuda rätt produkter till rätt pris, samt ge våra kunder bästa möjliga service. Vi har butik i Göteborg med kunnig personal, samt en webbshop och tillhandahåller ett sortiment med över 25.000 artiklar från marknadsledande varumärken. Vi levererar snabbt och smidigt inom Sverige. Hos oss kan ni även få hjälp med reparationer och service till marknadens bästa priser.