Visa kundvagn | Till kassan

Sök

Webbshop

Skip Navigation Links
KlarnaSpeditörer

Ibanez AG75-BS

Livstids service garanti!

4 195 kr Riktpris 4375 kr - Spara 180 kr!

Klarna Konto
Delbetala från 0 kr/mån


Ibanez AG75-BS

Finns i webblager.

AG75 är en modell som påminner mycket om AF75 modellen men som har en lite mindre och slimmad kropp än traditionella jazzburkar. Det ger ett ljud med bra artikulering och en mycket komfortabel spelkänsla. En välbyggdmodell där man, bland annat, använder enklare mickar än de dyrare modellerna. Den har en mahogny Artcore hals med inbunden Rosewood greppbräda och Pearl blockinlägg. Kroppen är helt hollow (ingen mittstock) och är byggd av laminerad lönn i topp, sidor och botten, en stryktålig konstruktion med mycket bra ljudegenskaper.

Mickarna är Ibanez ACH1 och ACH2, en dynamisk, ganska svag mick som lämpar sig bra för alla sorters ljud upp till lagom överstyrt nivå. Hela konstruktionen, kroppen och mickarna, gör att gitarren trivs bäst på rena till halvdistade ljud, men jag har själv spelat Van Halens ?jump? på en gitarr med samma setup utan problem. Man kan lätt få till ett standard runt jazzleadljud utan att det blir luddigt och ofokuserat eller ett varmt kompljud utan att förlora tonseparation. Mickarna har en keramisk magnet.

Mickarna är kopplade på en 3-läges toggle switch och har separat volym och ton för varje mick.

Specifikationer

? Artcore mahogny set-in (limmad) hals
? Rosewood greppbräda med Pearl block inlägg
? 20 medium bandstavar
? ART-1 stall
? VT06 tailpiece
? ACH1 halsmick
? ACH2 stallmick
? Sure Grip III rattar
? Krom hardware

Halsen:

? Skala: 628mm/24.75".
? Bredd vid sadel: 43mm.
? Bredd vid sista band: 57mm.
? Tjocklek vid första band: 21mm.
? Tjocklek vid 12 band: 24mm.
? Radius: 305mmR.

Länk till tillverkaren
Läs om vår livstids service garanti!


Musikverkstan - En bra musikaffär! Vår affärsidé är enkel - att erbjuda rätt produkter till rätt pris, samt ge våra kunder bästa möjliga service. Vi har butik i Göteborg med kunnig personal, samt en webbshop och tillhandahåller ett sortiment med över 25.000 artiklar från marknadsledande varumärken. Vi levererar snabbt och smidigt inom Sverige. Hos oss kan ni även få hjälp med reparationer och service till marknadens bästa priser.