Visa kundvagn | Till kassan

Sök

Webbshop

Skip Navigation Links
KlarnaSpeditörer

Ibanez RG652AHMFS-AMF inkl. hardcase

Livstids service garanti!

13 990 kr Riktpris 14795 kr - Spara 805 kr!

Klarna Konto
Delbetala från 0 kr/mån


Ibanez RG652AHMFS-AMF inkl. hardcase

Finns i butik och webblager

RG652AHMFS-AMF (Aqua Blue Metallic Burst Flat) Prestige - Destination Store model.

Prestige - Made In Japan!

Prestige-serien är Ibanez flaggskepp, japanbyggda instrument av absolut toppkvalitet.
Instrument som både spelar och låter som en dröm samtidigt som de har all man kan önska i noggrannhet i setup och detaljer. Vare sig det är i studion, på scen eller som övningsverktyg banar de vägen för din kreativitet och låter dig utrycka dig på toppen av din förmåga. Ett instrument som inspirerar vilken nivå du än är på och vart du än spelar.
Ibanez Prestige är för dig som vill ha ett så bra verktyg man kan köpa.

Kropp:
Gitarren har en kropp av ask, ett ljudmässigt lite ljusare trä med en framträdande diskant och en snabb, rapp attack. Ett brett frekvensomfång med mycket övertoner. Basen är fast och tydlig vilket gör den är tajt med en tydlig separation.
Ett trä som gör att den tränger igenom tjocka ljudmattor utan att för den skull bli tunn eller vass. Ackord och riffspel blir snappy och svarar snabbt med grymt bra separation och melodi/solospel blir attackrikt och tydligt och det är lätt att urskilja alla toner även i snabba linjer (så länge inte tekniken haltar förstås).

Hals:
Super Wizard HP Gitarren har en Ibanez Super Wizard HP halsprofil, den tunnaste och smäckraste versionen av Ibanez halsar. HP står för att det är en förfinad och vidareutvecklad version av den gamla Super Wizard halsprofilen. Kombinerat med den platta greppbrädan är det en extremt snabb och lättspelad hals, den ultimata halsen för snabbt, tekniskt riffande och/eller tricksigt solospel. Men halsen är inte begränsad till tekniskt spel, det går självklart att spela allt på den. Det självklara halsvalet för den som inte vill ha något annat i vägen för sina idéer än sin egen spelteknik.

Stallet:
Stallet är Ibanez klassiska EDGE, ett väl beprövat svaj av absolut toppkvalitet som blivit mallen för funktion och hållbarhet för flytande stall. Av många ansett som marknadens bästa låsbara svajsystem. Knivupphängt stall med en fantastiskt mjuk och följsam spelkänsla. Med lite enkelt underhåll och normalt folkvett i hantering kommer det att hålla stämningen livet ut (vårt liv, inte stallets).
Svajarmsfäste som funkar med UTA20 Ultralite Tremolo Arm?.

Mickar:
Mickarna är DiMarzio Fusion, en mick framtagen i ett sammarbete mellan Ibanez och DiMarzio.
En mickupsättning åt det hetare hållet men som är sansade nog att funka att spela det mesta med. Bra allround mickar som lutar sig mer åt de som oftare spelar distat än rent än tvärt om.

Specifikationer

? Super Wizard HP 5pc Maple/Walnut neck.
? Ash body.
? Bound Birdseye Maple fretboard w/Black dot inlay.
? Jumbo frets w/Prestige fret edge treatment.
? Gibraltar Standard II bridge.
? DiMarzio® Fusion Edge (H) neck pickup.
? DiMarzio® Fusion Edge (H) bridge pickup.
? Cosmo Black hardware.
? Case included.

Neck in numbers:
? Scale: 648mm/25.5".
? Width at Nut: 43mm.
? Width at Last Fret: 58mm.
? Thickness at 1st: 17mm.
? Thickness at 12th: 19mm.
? Radius: 430mmR.


Koppling:

1. Stallmick i serie*
2. Stallmick splittad** i parallell med splittad halsmick
3. Stallmick splittad i serie med splittad halsmick
4. Halsmick med spolarna kopplade parallellt***
5. Halsmick i serie

* Serie, båda spolarna på micken är kopplade i serie efter varandra och micken ger så mycket output och kraft den är designad för. Läser du om micken på tillverkarens hemsida så är det detta läge som blir beskrivet. Micken är då brumutsläckande och helt tyst.

** Splittad, att micken är splittad betyder att en av mickens två spolar stängs av och blir en singlecoil (bara en aktiv spole). Det gör att man får hälften av den output och kraft micken har när spolarna är kopplade i serie. Micken förlorar sin brumutsläckande förmåga när en spole stängs av. Men läge 2 och 4 är brumutsläckande och tysta då den aktiva spolen på stall (läge 2) eller halsmick (läge 4) är kopplad i parallell med mittmicken.
Det ger ett svagare, ljusare och mer öppet ljud med en renare, tydligare och fastare bas. Ett ljud som passar väldigt bra till rena och halvdistade ljud (eller för all del, att öppna upp även ett hårt distat ljud). Eftersom bara en spole är aktiv kan man välja om man vill ha den aktiva spolen mot stallet eller mot halsen, vilket påverkar hur den låter, varmare närmare halsen och ljusare närmare stallet (kräver att man fysiskt vänder micken i gitarren).

*** Parallell, mickens båda spolar är kopplade parallellt med varandra.
Det ger ett svagare, renare, tydligare och lite basfattigare ljud än när spolarna är kopplad i serie.
Det blir inte alls åt singlecoil hållet som coilsplitt blir, ljudet har fortfarande en tydlig humbucker karaktär. Mycket användbart för att till exempel komma åt renare och tydligare halsmickljud, både för rena ackord komp och leadljud där man uppskattar den extra dynamik och separation micken får. Hur mycket svagare micken blir av att kopplas i parallell finns det inget entydigt eller exakt svar på, det beror helt på mickens konstruktion. Mickar som är konstruerade av två likadana spolar blir det ca 25-33 % lägre output när man kopplar micken parallell istället för i serie. På somliga mickar blir det ännu svagare än så, ända ner till 50 % av den output den har i serie. Micken är fortfarande hum-canceling.

Länk till tillverkaren
Läs om vår livstids service garanti!


Musikverkstan - En bra musikaffär! Vår affärsidé är enkel - att erbjuda rätt produkter till rätt pris, samt ge våra kunder bästa möjliga service. Vi har butik i Göteborg med kunnig personal, samt en webbshop och tillhandahåller ett sortiment med över 25.000 artiklar från marknadsledande varumärken. Vi levererar snabbt och smidigt inom Sverige. Hos oss kan ni även få hjälp med reparationer och service till marknadens bästa priser.