Visa kundvagn | Till kassan

Sök

Webbshop

Skip Navigation Links
KlarnaSpeditörer

Ibanez RC220-AAM

Livstids service garanti!

2 475 kr Riktpris 2795 kr - Spara 320 kr!

Klarna Konto
Delbetala från 0 kr/mån


Ibanez RC220-AAM

Ej i lager

Roadcore är en helt ny serie gitarrer som Ibanez tagit fram med sikte på de gitarrister som gillar gitarrer med en mer traditionell look och spelkänsla än vad Ibanez normalt förknippas med.

Formen är en klassisk, lite retro doftande, double cutaway design som har bindings både kring fram och baksida. Kroppen är byggd av lätta och resonanta mahogny bitar.
Halsfästet är traditionell klack med stålplatta och fyra bultar utan någon modern avfasning för bästa överföring mellan kropp och hals för maximal ton och sustain.
Halsen är tjockare än vad Ibanez normalt gör och har en rund, C formad, halsprofil med en klar vintage känsla över sig. RC halsen är en 1 bitars lönnkonstruktion. Medium bandstavar på den lite rundare rosewood greppbrädan förstärker samma känsla. Skalan är 25.5? och en 240mmR radius.
Mickarna är specialdesignande för Roadcore och heter Core-Tone, två medium heta Alnico 5 humbuckers med en lite varmare karaktär. Detta utan att de förlorar sin förmåga att skära igenom och höras hur tjock ljudbilden än blir. Perfekta allround mickar.
Sammantaget är det en gitarr som låter bra, spelar bra och passar både ljud och utseendemässigt in i många olika musiksammanhang. Ta med den till vilket gig som helst och den kommer att göra det jobb du förväntar dig, den följer snällt med åt vilket håll du än drar.

Specifikationer
? RC Maple neck.
? Maogany body.
? Rosewood fretboard w/dot inlay.
? Medium frets.
? Fixed bridge.
? Core-Tone (H) halsmik.
? Core-Tone (H) stallmik.
? Chrome hardware.
Passande etui: SCEGR.
Passande bag: Ibanez IGB521-BK.

Halsen:
? Scale: 648mm/25.5".
? Width at Nut: 42mm.
? Width at Last Fret: 56mm.
? Thickness at 1st: 20.5mm.
? Thickness at 12th: 22.5mm.
? Radius: 240mmR.

Länk till tillverkaren
Läs om vår livstids service garanti!


Musikverkstan - En bra musikaffär! Vår affärsidé är enkel - att erbjuda rätt produkter till rätt pris, samt ge våra kunder bästa möjliga service. Vi har butik i Göteborg med kunnig personal, samt en webbshop och tillhandahåller ett sortiment med över 25.000 artiklar från marknadsledande varumärken. Vi levererar snabbt och smidigt inom Sverige. Hos oss kan ni även få hjälp med reparationer och service till marknadens bästa priser.