Visa kundvagn | Till kassan

Sök

Webbshop

Skip Navigation Links
KlarnaSpeditörer

Ibanez RG970WFMZ-TFD

Livstids service garanti!

10 425 kr Riktpris 10975 kr - Spara 550 kr!

Klarna Konto
Delbetala från 0 kr/mån


Ibanez RG970WFMZ-TFD

Finns i webblager.

RG970WFMZ-TFD (Transparent Faded Denim) Premium. Limited.

RG970WFMZ är en RG-formad gitarr ur Ibanez nya Premium serie, en serie extremt prisvärda gitarrer.
Grymt bra spelbarhet, ljud, stabilitet och utseende till ett häpnadsväckande konkurrenskraftigt pris.

Detaljarbetet som halsfickans inpassning, skärmning av kontrollutrymmet, bandslipning osv, allt som är verkligt viktigt på en gitarr, är av absolut högsta kvalitet. Med en massa features lånade från högre serier är det en gitarr som funkar lika bra vilken nivå du än spelar på och nästan vilken sorts ljud du än letar efter. De snyggt flammiga lönntopparna gör att gitarren får ett väldigt exklusivt och dyrt utseende som lyckligtvis även går igen i spelkänsla och ljud.

Kroppen är betsad i en denimblå burst som skiftar från ljus till mörk över lönntoppen med ett iögonfallande djup som får det att se ut som om flammorna i lönnen rör på sig beroende på i vilken vinkel man tittar på dem. Bör verkligen ses.
Gitarren är utrustad med Ibanez Wizard halsprofil, Wizard kan enklast beskrivas som en lite tjockare Super Wizard hals.

Kroppen är gjord i Basswood (Lind) vilket är ett ganska lätt trä med en jämn frekvensåtergivning över hela registret. Det gör det till ett trä som ljudmässigt är lätt att färga åt många olika håll och få många olika sorters ljud ur. Den jämna frekvensåtergivningen gör det också väldigt lämpligt för distade ljud, det limmar ihop ljudet snyggt utan att det bli vare sig spretigt eller otydligt.

Svajet är Ibanez Edge-Zero II med ZPS3Fe backstop.
Ett knivupphängt, låsbart svaj som håller stämningen makalöst bra. Backstop funktionen gör att svajet hittar tillbaka till sitt nolläge hur mycket man än misshandlar det. Backstopen gör också att man slipper fladder och att stallet får strängarna att falla i tonhöjd när man spelar hårt. Ett tryggt och grymt stabilt stall.

Specifikationer
• 5 delad Premium Wizard Wenge/Bubinga hals.
• Jumbo band med Ibanez Premium Fret Edge Treatment.
• Flammig lönntopp på en kropp av American Basswood (amerikansk lind).
• Inbunden greppbräda av Wenge med off center dot inlägg, och Premium slipade Jumbo band.
• Edge-Zero II stall med ZPS3Fe backstop.
• DiMarzio® IBZ (H) neck ppickup.
• DiMarzio® IBZ (S) mid pickup.
• DiMarzio® IBZ (H) bridge pickup.
• Cosmo Black hardware.
• Premium case.

Halsen:
• Scale: 648mm/25.5".
• Width at Nut: 43mm.
• Width at Last Fret: 58mm.
• Thickness at 1st: 18mm.
• Thickness at 12th: 20mm.
• Radius: 400mm.

Mickarna är kopplade på en 5-läges switch med en gemensam volym och en tonkontroll.
Lägena man kommer åt på switchen är,
1. Stallmick i serie*
2. Stallmick splittad** ihop med mittmick.
3. Mittmick
4. Halsmick splittad ihop med mittmick
5. Halsmick i serie
* Serie, båda spolarna på micken är kopplade i serie efter varandra och micken ger så mycket output och kraft den är designad för. Läser du om micken på tillverkarens hemsida så är det detta läge som blir beskrivet. Micken är då brumutsläckande och helt tyst.
** Splittad, att micken är splittad betyder att en av mickens två spolar stängs av och blir en singlecoil (bara en aktiv spole). Det gör att man får hälften av den output och kraft micken har när spolarna är kopplade i serie. Micken förlorar sin brumutsläckande förmåga när en spole stängs av. Men läge 2 och 4 är brumutsläckande och tysta ändå då den aktiva spolen på stall (läge 2) eller halsmick (läge 4) är kopplad i parallell med mittmicken.
Det ger ett svagare, ljusare och mer öppet ljud med en renare, tydligare och fastare bas. Ett ljud som passar väldigt bra till rena och halvdistade ljud (eller för all del, att öppna upp även ett hårt distat ljud). Eftersom bara en spole är aktiv kan man välja om man vill ha den aktiva spolen mot stallet eller mot halsen, vilket påverkar hur den låter, varmare närmare halsen och ljusare närmare stallet (kräver att man fysiskt vänder micken alternativt kopplar om).

Länk till tillverkaren
Läs om vår livstids service garanti!


Musikverkstan - En bra musikaffär! Vår affärsidé är enkel - att erbjuda rätt produkter till rätt pris, samt ge våra kunder bästa möjliga service. Vi har butik i Göteborg med kunnig personal, samt en webbshop och tillhandahåller ett sortiment med över 25.000 artiklar från marknadsledande varumärken. Vi levererar snabbt och smidigt inom Sverige. Hos oss kan ni även få hjälp med reparationer och service till marknadens bästa priser.