Visa kundvagn | Till kassan

Sök

Webbshop

Skip Navigation Links
KlarnaSpeditörer

Ibanez SA1060WZC-NTF inkl. hardcase

Livstids service garanti!

8 325 kr Riktpris 12195 kr - Spara 3870 kr!

Klarna Konto
Delbetala från 0 kr/mån


Ibanez SA1060WZC-NTF inkl. hardcase

Finns i butik

SA1060WZC är en SA modell i Ibanez Premium serie.
Premium är en relativt ny serie av gitarrer och basar i Ibanez sortiment som ligger i gränslandet mellan Prestige och standard serierna.

Serien kan bäst beskrivas som att vilja bygga ett instrument av högsta kvalitet i ett billigare tillverkningsland, allt för att hålla nere prislappen till slutkonsumenten.
Med Premium instrumenten får man en häpnadsväckande kvalitet för pengarna man betalar, både ljud och spelbarhet är av högsta kvalitet. Detaljer som inpassning av halsfickan, skärmning av kontrollutrymmet, bandslippning osv är absolut toppklass.
SA modellen är som ett mellanting mellan en S modell och en normaltjock gitarr med arched top (skålad framsida). En rundare och mjukare skuren gitarr än den kantigare RG modellen.
Med tjockare och rundare (mer C formade) 22 bands halsar, SynchroniZR tremolo, humbucker i stallet med singlecoil mickar i hals och mitt, är den en gitarr som pratar ett mer traditionellt språk än mycket annan i Ibanez sortiment.
Modellen är en riktig ljudkameleont som lätt klarar allt från mjuk pop till metal.
Kroppen är gjord i Mahogny, med en vacker Zincote topp, en kombination som ljudmässigt går åt det varmare och middigare hållet. Diskanten är lite mjukt avrundad men utan att den för det tappar tydlighet, separation eller sustain.

Specifikationer

? 5-delad SA Premium Wenge/Bubinga hals.
? Bound Rosewood fretboard w/Off-set Pearl dot inlay.
? Medium frets w/Premium fret treatment.
? Zincote topp / Mahogny kropp.
? SynchroniZR tremolo med ZPS-FX backstop.
? Seymour Duncan Vintage Flat (S) neck pickup.
? Seymour Duncan Vintage Flat (S) mid. pickup.
? Seymour Duncan JB Model (H) bridge pickup.
? Chrome hardware.
? Case included.

Halsen:

? Scale: 648mm/25.5".
? Width at Nut: 42mm.
? Width at Last Fret: 56mm.
? Thickness at 1st: 20mm.
? Thickness at 12th: 23mm.
? Radius: 305mm.

Länk till tillverkaren
Läs om vår livstids service garanti!


Musikverkstan - En bra musikaffär! Vår affärsidé är enkel - att erbjuda rätt produkter till rätt pris, samt ge våra kunder bästa möjliga service. Vi har butik i Göteborg med kunnig personal, samt en webbshop och tillhandahåller ett sortiment med över 25.000 artiklar från marknadsledande varumärken. Vi levererar snabbt och smidigt inom Sverige. Hos oss kan ni även få hjälp med reparationer och service till marknadens bästa priser.