Visa kundvagn | Till kassan

Sök

Webbshop

Skip Navigation Links
KlarnaSpeditörer

Ibanez RG970WBWMZ-WLB inkl. hardcase

Livstids service garanti!

8 995 kr Riktpris 9795 kr - Spara 800 kr!

Klarna Konto
Delbetala från 0 kr/mån


Ibanez RG970WBWMZ-WLB inkl. hardcase

Finns i webblager.

En serie gitarrer och basar i Ibanez sortiment som ligger i gränslandet mellan Prestige och standard serierna. Serien kan bäst beskrivas som att vilja bygga ett instrument av högsta kvalitet i ett billigare tillverkningsland, allt för att hålla nere prislappen till slutkonsumenten. Med Premium instrumenten får man en häpnadsväckande kvalitet för pengarna man betalar, både ljud och spelbarhet är av högsta kvalitet. Detaljer som inpassning av halsfickan, skärmning av kontrollutrymmet, bandslippning osv är absolut toppklass.
Mer ”gitarr för pengarna” har en Ibanez serie aldrig varit - helt enkelt Premium gitarrer.

Kropp: American Basswood (Lind)
Kroppen är gjord i Basswood (Lind) vilket är ett ganska lätt trä med en jämn frekvensåtergivning över hela registret. Det gör det till ett trä som ljudmässigt är lätt att färga åt många olika håll och få många olika sorters ljud ur. Den jämna frekvensåtergivningen gör det också väldigt lämpligt för distade ljud, det limmar ihop ljudet snyggt utan att det bli vare sig spretigt eller otydligt.

Hals: Wizard
Gitarren är utrustad med Ibanez Wizard halsprofil, Wizard kan enklast beskrivas som en lite tjockare Super Wizard hals. Den har 400mmR greppbräda och samma, breda, välslipande jumboband som Super Wizard men är lite tjockare. En hals för de som vill ha det Ibanez är kända för, en extremt snabb och lättspelad hals, men vill ha lite mer trä i handen (vi pratar om 1mm här).

Stall: Edge-Zero II med ZPS3Fe backstop
Svajet är Ibanez Edge-Zero II med ZPS3Fe backstop.
Ett knivupphängt, låsbart svaj som håller stämningen makalöst bra. Backstop funktionen gör att svajet hittar tillbaka till sitt nolläge hur mycket man än misshandlar det. Backstopen gör också att man slipper fladder och att stallet får strängarna att falla i tonhöjd när man spelar hårt.
Ett tryggt och grymt stabilt stall.

Pickups: DiMarzio/IBZ
DiMarzio/IBZ mickarna är mickar som designade och tillverkade av DiMarzio exklusivt för Ibanez exklusivt, de går inteatt köpa lösa. Som alla DiMarzio mickar är de tillverkade i deras fabrik i New York. Både stall och halsmick är högoutput modeller. Halsmicken är lik DiMarzio Super 2 (DP104), stallmicken som en korsning mellan Steve Morse stall modell (DP200) och Super Distortion (DP100).
Mittmicken är en singlecoil av vintage typ och låt väldigt lik en HS-2 i splittläge.

Mickarna är kopplade på en 5-läges swicth, 1 volym (med highpass filter) och en tonkontroll.
Lägena man kommer åt på switchen är.

1. Stallmick i serie*
2. Stallmick splittad** ihop med mittmick.
3. Mittmick
4. Halsmick splittad ihop med mittmick
5. Halsmick i serie

* Serie, båda spolarna på micken är kopplade i serie efter varandra och micken ger så mycket output och kraft den är designad för. Läser du om micken på tillverkarens hemsida så är det detta läge som blir beskrivet. Micken är då brumutsläckande och helt tyst.

** Splittad, att micken är splittad betyder att en av mickens två spolar stängs av och blir en singlecoil (bara en aktiv spole). Det gör att man får hälften av den output och kraft micken har när spolarna är kopplade i serie. Micken förlorar sin brumutsläckande förmåga när en spole stängs av. Men läge 2 och 4 är brumutsläckande och tysta ändå då den aktiva spolen på stall (läge 2) eller halsmick (läge 4) är kopplad i parallell med mittmicken.
Det ger ett svagare, ljusare och mer öppet ljud med en renare, tydligare och fastare bas. Ett ljud som passar väldigt bra till rena och halvdistade ljud (eller för all del, att öppna upp även ett hårt distat ljud). Eftersom bara en spole är aktiv kan man välja om man vill ha den aktiva spolen mot stallet eller mot halsen, vilket påverkar hur den låter, varmare närmare halsen och ljusare närmare stallet.
Ibanez RG970WBWZ-WLB Elgitarr Features:
• Wizard 5pc Wenge/Bubinga neck
• Burl Walnut top/American Basswood body
• Bound rosewood fretboard w/Off-set Pearl dot inlay
• Jumbo frets w/Premium fret edge treatment
• Edge-Zero II bridge w/ZPS3Fe backstop
• DiMarzio® IBZ (H) neck pu
• DiMarzio® IBZ (S) mid pu
• DiMarzio® IBZ (H) bridge pu
• Cosmo black hardware
• Softcase (like a hardcase) included
• Scale: 648mm/25.5"
• Width at Nut: 43mm
• Width at Last Fret: 58mm
• Thickness at 1st: 18mm
• Thickness at 12th: 20mm
• Radius: 400mm

Länk till tillverkaren
Läs om vår livstids service garanti!


Musikverkstan - En bra musikaffär! Vår affärsidé är enkel - att erbjuda rätt produkter till rätt pris, samt ge våra kunder bästa möjliga service. Vi har butik i Göteborg med kunnig personal, samt en webbshop och tillhandahåller ett sortiment med över 25.000 artiklar från marknadsledande varumärken. Vi levererar snabbt och smidigt inom Sverige. Hos oss kan ni även få hjälp med reparationer och service till marknadens bästa priser.