Visa kundvagn | Till kassan

Sök

Webbshop

Skip Navigation Links
KlarnaSpeditörer

Ibanez AF55-TF

Livstids service garanti!

2 995 kr Riktpris 3295 kr - Spara 300 kr!

Klarna Konto
Delbetala från 0 kr/mån


Ibanez AF55-TF

Finns i butik och webblager

Artcore är en serie extremt prisvärda full-hollow och semi-hollow gitarrer där kvalitén är häpnadsväckande bra. Det är gitarrer som helt ändrat synen på vad man kan förvänta sig att få för pengarna när man köper hollow gitarrer.

Det är gitarrer som är lika bra som en inkörsport till jazzburkarnas värld som till att vara en backup till klenodgitarren, eller huvudinstrument, för proffsgitarristen. En gitarr man prismässigt vågar ta med ut på vägarna utan att tumma på instrument kvalitén.

Det är också perfekta gitarrer för den som primärt spelar solida elgitarrer men som vill ha en bra, men överkomlig, hollow gitarr i sin arsenal. Lättspelade, lätthanterliga och välbyggda instrument.

I serien finns flera olika modeller med olika inriktning, utförande och utseende, från renodlade jazzmaskiner till rockabilly burkar till blues och rockgitarrer. Det finns mer påkostade och lyxiga modeller till enklare, utan krusiduller, modeller.

Vad du än letar efter så kommer du att hitta det här.
AF55 är en enklare jazzburk som talar ett lika tydligt rock som jazzspråk, eller varför inte blues eller rockabilly, visuellt. En välbyggdmodell där man, bland annat, använder enklare mickar, enklare inlägg och enklare bindings än de dyrare modellerna har.

Den har en mahogny Artcore hals med inbunden Rosewood greppbräda och Pearl dot inlägg. Kroppen är byggd av laminerad lönn i topp, sidor och botten, en stryktålig konstruktion med mycket bra ljudegenskaper.
En diskret vacker gitarr som visuellt passar in var som helst, vad man än spelar.

Mickarna är Ibanez ACH-ST, en medium output keramisk mick med ett varmt och fylligt ljud. Mickarna är kopplade på en 3-läges toggle switch och har gemensam volym och tonkontroll.

Specifikationer
- Artcore mahogny set-in (limmad) hals
- Rosewood greppbräda med Pearl dot inlägg
- 20 medium bandstavar
- ART-ST stall
- VT60 tailpiece
- ACH-ST halsmick
- ACH-ST stallmick
- Krom hardware

Hals
- Skala: 628mm/24.7"
- Bredd vid sadel: 43mm
- Bredd vid sista band: 56mm
- Tjocklek vid första band: 20mm
- Tjocklek vid 12 band: 22mm
- Radius: 305mmR

Länk till tillverkaren
Läs om vår livstids service garanti!


Musikverkstan - En bra musikaffär! Vår affärsidé är enkel - att erbjuda rätt produkter till rätt pris, samt ge våra kunder bästa möjliga service. Vi har butik i Göteborg med kunnig personal, samt en webbshop och tillhandahåller ett sortiment med över 25.000 artiklar från marknadsledande varumärken. Vi levererar snabbt och smidigt inom Sverige. Hos oss kan ni även få hjälp med reparationer och service till marknadens bästa priser.