Visa kundvagn | Till kassan

Sök

Webbshop

Skip Navigation Links
KlarnaSpeditörer

Ibanez RC330T-BBS

Livstids service garanti!

2 829 kr Riktpris 4275 kr - Spara 1446 kr!

Klarna Konto
Delbetala från 0 kr/mån


Ibanez RC330T-BBS

Finns i webblager.

Ibanez goes traditional. Roadcore är en helt ny serie gitarrer som Ibanez tagit fram med sikte på de gitarrister som gillar gitarrer med en mer traditionell look och spelkänsla än vad Ibanez normalt förknippas med.

Formen är en klassisk, lite retrodoftande, double cutaway design som har bindings både kring fram och baksida. Kroppen är byggd av lätta och resonanta mahogny bitar.
Halsfästet är traditionell klack med stålplatta och fyra bultar utan någon modern avfasning för bästa överföring mellan kropp och hals för maximal ton och sustain.

Mickar: Core Tone S med dummy coil hum-canceling system
Mickar av traditionellt singelcoil som är åt det lite svagare, öppnare hållet, helt enkelt så som man vill att singlecoils skall låta. Kopplade på en 5-vägs standardswitch så att man kommer åt de micklägen man förväntar. Vad man däremot inte förväntar sig p en gitarr i denna prisgrupp är det hum-canceling system som gitarren utrustats med. Mellan mickarna sitter dummy coils, spolar utan megneter, som gör att singlecoilmickarna blir helt tysta utan att påverka tonen så som stackade (humbucker) singlecoils gör. Man får all den singlecoil ton man älskar men slipper allt brum och oljud de brukar bjuda på när man som minst önskar det (på scen eller i studio är det ofta outhärdligt).

Hals: RC Maple
Halsen är tjockare än vad Ibanez normalt gör och har en rund, C formad, halsprofil med en klar vintage känsla över sig. RC halsen är en 1 bitars lönnkonstruktion. Medium bandstavar på den lite rundare rosewood greppbrädan förstärker samma känsla. Skalan är 25.5” och en 240mmR radius.

Kropp: Basswood (Lind).
Kroppen är gjord i Basswood (Lind) vilket är ett ganska lätt trä med en jämn frekvensåtergivning över hela registret. Det gör det till ett trä som ljudmässigt är lätt att färga åt många olika håll och få många olika sorters ljud ur. Den jämna frekvensåtergivningen gör det också väldigt lämpligt för distade ljud, det limmar ihop ljudet snyggt utan att det bli vare sig spretigt eller otydligt.

Sammantaget är det en gitarr som känns bra att spela på nästan vilken gitarrmodell man än är van vid sen tidigare. Den låter bra, spelar bra och passar både ljud och utseendemässigt in i många olika musiksammanhang. Den är alltså inte bunden till att vara en gitarr för någon specifikt stil av musik utan mer att bara vara en gitarr. Ta med den till vad som helst och den kommer att göra det jobb du förväntar dig, den följer snällt med åt vilket håll du än drar.

Specifikationer

- RC Maple neck
- Basswood body
- Medium frets
- Rosewood fretboard w/White dot inlay
- Std. tremolo bridge
- Chrome hardware
- Core Tone S pickups

Länk till tillverkaren
Läs om vår livstids service garanti!G10-3Q-NT 1.995,00 kr

4450S Fret File Set 475,00 kr

S5521Q-TAB inkl. hardcase 16.795,00 kr

AEG24NII-THS 3.725,00 kr

ES2 Echo Shifter 1.325,00 kr

AVN2-OPN 4.949,00 kr

GSR205B-WNF 2.895,00 kr

SR756-NTF 9.195,00 kr

FRM100-TR inkl. gigbag 8.695,00 kr

XPT700-RCM inkl. hardcase 6.860,00 kr

SR655-ABS 7.895,00 kr

SR5000-OL inkl. hardcase 21.949,00 kr

Musikverkstan - En bra musikaffär! Vår affärsidé är enkel - att erbjuda rätt produkter till rätt pris, samt ge våra kunder bästa möjliga service. Vi har butik i Göteborg med kunnig personal, samt en webbshop och tillhandahåller ett sortiment med över 25.000 artiklar från marknadsledande varumärken. Vi levererar snabbt och smidigt inom Sverige. Hos oss kan ni även få hjälp med reparationer och service till marknadens bästa priser.