Visa kundvagn | Till kassan

Sök

Webbshop

Skip Navigation Links
KlarnaSpeditörer

Ibanez RG721FM-NTF inkl. case

Livstids service garanti!

6 895 kr Riktpris 7950 kr - Spara 1055 kr!

Klarna Konto
Delbetala från 0 kr/mån


Ibanez RG721FM-NTF inkl. case

Finns i webblager.

Ibanez Premium modell med 5-delad Wizard hals i lönn/valnöt. Kropp i American Basswood med flammig lönntopp. Utrustad med Ibanez CAP VM mickar och Tight-End R stall. Premium Case ingår.

Premium är en serie av gitarrer och basar i Ibanez sortiment som ligger i gränslandet mellan Prestige och standard serierna. Serien kan bäst beskrivas som att vilja bygga ett instrument av högsta kvalitet i ett billigare tillverkningsland, allt för att hålla nere prislappen till slutkonsumenten.

Med Premium instrumenten får man en häpnadsväckande kvalitet för pengarna man betalar, både ljud och spelbarhet är av högsta kvalitet. Detaljer som inpassning av halsfickan, skärmning av kontrollutrymmet, bandslippning osv är absolut toppklass. Mer ?gitarr för pengarna? har en Ibanez serie aldrig varit.

Helt enkelt Premium gitarrer.

Kropp: American Basswood (Lind)
Kroppen är gjord i American Basswood (Lind) vilket är ett ganska lätt trä med en jämn frekvensåtergivning över hela registret. Det gör det till ett trä som ljudmässigt är lätt att färga åt många olika håll och få många olika sorters ljud ur. Den jämna frekvensåtergivningen gör det också väldigt lämpligt för distade ljud, det limmar ihop ljudet snyggt utan att det bli vare sig spretigt eller otydligt.
Toppen är en vackert ådrad Rosewood (matching headstock).

Stall: Tight-End R
Stallet är en vidareutveckling på Ibanez Tight-End stall, ett stall som togs fram för FR modellerna (och som efter det även suttit på en JEM modell). Det är ett extremt stabilt stall som utmärker sig med en väldigt ?smooth? spelkänsla, det är lent, jämt och utan uppstickande skruvar eller andra delar som sticker in i handen när man spelar.
Man låser fast sadlarna när man justerat gitarren som man vill ha den, både för att de inte skall flytta sig hur våldsamt man än spelar och ändra ens inställningar och för att få optimal överföring av strängens vibrationer ner i kroppen. Strängarna träs igenom kroppen, även det för att få maximal överföring av strängens vibrationer ner i kroppen. Ett fantastiskt stall både funktions och tonmässigt.

Hals: Wizard
Gitarren är utrustad med Ibanez Wizard halsprofil, Wizard kan enklast beskrivas som en lite tjockare Super Wizard hals. Den har samma bredd och samma välslipande jumboband som Super Wizard men är lite tjockare. En hals för de som vill ha det Ibanez är kända för, en extremt snabb och lättspelad hals, men vill ha lite mer trä i handen.

Specifikationer

- 5-delad Wizard Lönn/Valnöt hals
- Flamed Maple top/American Basswood body
- Bound rosewood fretboard w/O-set Pearl dot inlay
- Jumbo frets w/Premium fret edge treatment
- Tight-End R stall
- Ibanez CAP VM pickups
- Cosmo Black hardware
- Premium case

Länk till tillverkaren
Läs om vår livstids service garanti!


Musikverkstan - En bra musikaffär! Vår affärsidé är enkel - att erbjuda rätt produkter till rätt pris, samt ge våra kunder bästa möjliga service. Vi har butik i Göteborg med kunnig personal, samt en webbshop och tillhandahåller ett sortiment med över 25.000 artiklar från marknadsledande varumärken. Vi levererar snabbt och smidigt inom Sverige. Hos oss kan ni även få hjälp med reparationer och service till marknadens bästa priser.