Visa kundvagn | Till kassan

Sök

Webbshop

Skip Navigation Links
KlarnaSpeditörer

Ibanez SA360QM-TRB

Livstids service garanti!

4 250 kr Riktpris 4750 kr - Spara 500 kr!

Klarna Konto
Delbetala från 0 kr/mån


Ibanez SA360QM-TRB

Ej i lager

SA modellen är som ett mellanting mellan en S modell och en normaltjock gitarr med arched top (skålad framsida). En rundare och mjukare skuren gitarr än den kantigare RG modellen.

Med tjockare och rundare (mer C formade) halsar, tvåpunkts icke-låsbara stall och True-duo humbucker i stallet med singlecoil mickar i hals och mitt är den en gitarr som pratar ett mer traditionellt språk än mycket annan i Ibanez sortiment. Modellen är en riktig ljudkameleont som lätt klarar allt från mjuk pop till metal.

SA är en rundare och mer C formad halsprofil än vad Ibanez oftast har, en hals som känns mer åt stratahållet, mer traditionell. En 22-bands greppbräda med medium bandstavar fortsätter att förmedla samma känsla som halsprofilen. En väldigt skön hals som är lätt att spela länge på.

Kroppen är gjord i Mahogny, en väldigt vacker träsort som går åt det lite varmare och middigare hållet ljudmässigt. Diskanten är lite mjukt avrundad men utan att den för det tappa tydlighet och separation. Det har en behaglig puckel i mellanregistret som gör att ljudet vid melodi/solospel blir fett och sjungande med lång sustain.

Specifikationer

- 3-delad SA Lönnhals med Rosewood greppbräda
- Quilted Lönn topp på en mahogny kropp
- Medium bandstavar
- SAT Pro II stall
- Chrome hardware

Stallmicken är en unik Ibanez design kallad True-Duo Humbucker.

Det som gör den unik är att Ibanez lyckats kombinera riktigt singlecoil ljud och riktigt humbucker ljud i samma mick. Det är alltså en humbucker med 3 spolar som med en push/pull pott på tonkontrollen kan skifta mellan en vanlig humbucker och en stackad singlecoil (spolen närmast mittmicken).

Detta ger att man får ett vanligt humbucker ljud med push/pull potten nere och en tyst singlecoil med push/pull potten upp, inte att förväxla med att splitta en vanlig humbucker.

I humbucker läge är den en medium het, ganska öppen, humbucker och i singlecoil läge en sprillig och levande singlecoil. Gitarren har alltså 7 olika mickläge att välja på.

Förutom stallmicken är det Ibanez AHS1 & 2 singlecoil i mitt och halsläge.

Av många anset som den bredaste pickupkonfiguration en gitarr kan ha.

Med push/pull potten nere får man.
1. Stall humbucker i serie*.
2. Stallhumbucker i serie ihop med mittmick.
3. Mittmick.
4. Mittmick ihop med halsmick.
5. Halsmick.

Med push/pull potten uppe.
1. Stackad stall singlecoil.
2. Stackad stall singlecoil ihop med mittmick.
3. Mittmick.
4. Mittmick ihop med halsmick.
5. Halsmick.

* Serie, båda spolarna på micken är kopplade i serie efter varandra och micken ger så mycket output och kraft den är designad för. Läser du om micken på tillverkarens hemsida så är det detta läge som blir beskrivet. Micken är då brumutsläckande och helt tyst.

Länk till tillverkaren
Läs om vår livstids service garanti!JBBM20-GR JB Brubaker Signatur 9 675,00 kr

AF155-AYS inkl. hardcase 8 995,00 kr

BTB685SC-NTF 5 995,00 kr

AEG10II-NNB (Natural Browned Burst) 3 195,00 kr

TSA15H 3 575,00 kr

RGIR20E-BK 6 095,00 kr

IBB101 Gigbag Elbas 190,00 kr

RGMS7-BK Black 5 375,00 kr

RGD7UCS-ISH 22 675,00 kr

TS808 Tube Screamer 1 865,00 kr

IBZ10G V2 695,00 kr

AFC151-SRR 8 995,00 kr

Musikverkstan - En bra musikaffär! Vår affärsidé är enkel - att erbjuda rätt produkter till rätt pris, samt ge våra kunder bästa möjliga service. Vi har butik i Göteborg med kunnig personal, samt en webbshop och tillhandahåller ett sortiment med över 25.000 artiklar från marknadsledande varumärken. Vi levererar snabbt och smidigt inom Sverige. Hos oss kan ni även få hjälp med reparationer och service till marknadens bästa priser.