Visa kundvagn | Till kassan

Sök

Webbshop

Skip Navigation Links
KlarnaSpeditörer

Ibanez XPT700XH-BKF inkl. hardcase

Livstids service garanti!

7 995 kr Riktpris 8295 kr - Spara 300 kr!

Klarna Konto
Delbetala från 0 kr/mån


Ibanez XPT700XH-BKF inkl. hardcase

Ej i lager

Xiphos är en av modellerna i Ibanez X-series gitarrer, modeller med extremare former och utförande.
Gitarrer för gitarrister som letar efter allt utom det traditionella, gitarrer för den som vill ha saker som syns och tar plats.

Xiphos talar ett mycket tydligt språk om vad den är byggd för att användas till, optimerad in i varenda detalj för att vara en fullfjädrad ”take no prisoner” metalmaskin.
Med ett utseende drypande av attityd som kräver sin plats, kraftfulla ”in your face” mickar och en extremt lättspelad 27-bands hals låter den alla dina riff komma ut precis som du tänkt dem. If you want noting too stand in your way on your quest for low tuned world domination is this the weapon for you. Men den skulle funka lika bra även om du tänkte ”den där är ju självklart till mig och mitt fjolldisco band”, lite attityd stör ju inte där heller.

Gitarren är utrustad med DiMarzio D Activator i stallet och DiMarzio Air Norton S i halsläget. D Aktivator är en het mick med en rak EQ kurva som gör att den skär igenom och håller ihop även med mycket distade ljud, perfekt för hårt riffande och flyhänt solospel.
Halsmicken är lite lugnare och varmare för feta och sjungande leadljud. Tillsammans är det en bred mickkombination som är användbar långt utanför hårdare musiks ramar.

Halsen är en Ibanez Wizard III hals, Wizard III är en lite tjockare version av den populära Wizard profilen, också lite rundare och mjukare profil. Den har även en radius på 400mm istället för Wizard halsens 430mm.

Halsen är en 5-delad neck-thru konstruktion (att halsen forsätter igenom hela kroppen) och förstärkt med KTS titan förstärkning, två titan stavar som ligger parallellt med stödstången så att halsen blir mindre känslig för klimatförändringar och mindre benägen att röra på sig eller vrida på sig. En extremt kraftfull och stryktålig konstruktion. Resten av kroppen (vingarna på sidan om halsstycket) är av mahogny, en väldigt vacker träsort som går åt det lite varmare och middigare hållet ljudmässigt. Diskanten är lite mjukt avrundad men utan att den för det tappa tydlighet och separation. Det har en behaglig puckel i mellanregistret som gör att ljudet vid melodi/solospel blir fett och sjungande med lång sustain.

- 5-delad Wizard III Lönn/Valnöt neck-thru med KTS™ TITANIUM förstärkning. 25.5” mensur.
- Mahogny wing kropp
- Jumbo bandstavar
- Edge III stall
- DiMarzio® Air Norton S™ halsmick
- DiMarzio® D Activator™ stallmick
- Black hardware
- Hardcase

Mickarna är kopplade på en 3-läges toggle switch med gemensam ton och volym.
Lägena man kommer åt på switchen är,
1. Stallmick i serie*
2. Stallmick i serie + halsmick i serie (i parallell med varandra)
3. Halsmick i serie

Länk till tillverkaren
Läs om vår livstids service garanti!


Musikverkstan - En bra musikaffär! Vår affärsidé är enkel - att erbjuda rätt produkter till rätt pris, samt ge våra kunder bästa möjliga service. Vi har butik i Göteborg med kunnig personal, samt en webbshop och tillhandahåller ett sortiment med över 25.000 artiklar från marknadsledande varumärken. Vi levererar snabbt och smidigt inom Sverige. Hos oss kan ni även få hjälp med reparationer och service till marknadens bästa priser.