Visa kundvagn | Till kassan

Sök

Webbshop

Skip Navigation Links
KlarnaSpeditörer

Ibanez RG440V-BK

Livstids service garanti!

3 695 kr

Klarna Konto
Delbetala från 0 kr/mån


Ibanez RG440V-BK

Ej i lager

RG440V är en RG i Ibanez Standard serie.

Standard serien är Ibanez ?vanliga? modeller, gitarrer som är lite billigare utan att man tummat för mycket på kvalitén jämfört med värstingmodellerna. Gitarrer för dig som vill ha allt vad Ibanez står för, spelbarhet, pålitlighet, ljud och look, men har en lite tunnare plånbok.

Gitarrer som trots sitt låga pris lätt skulle kunna följa med som huvudinstrument på en turné utan att krångla, instrument som funkar vilken nivå du än spelar på.

Kroppen är gjord i Basswood (Lind) vilket är ett ganska lätt trä med en jämn frekvensåtergivning över hela registret. Det gör det till ett trä som ljudmässigt är lätt att färga åt många olika håll och få många olika sorters ljud ur. Den jämna frekvensåtergivningen gör det också väldigt lämpligt för distade ljud, det limmar ihop ljudet snyggt utan att det bli vare sig spretigt eller otydligt.

Halsen är en Ibanez Wizard III hals, Wizard III är en lite tjockare version av den populära Wizard profilen, också lite rundare och mjukare profil. Den har även en radius på 400mm istället för Wizard halsens 430mm.

Stallet är ett Ibanez SynchroniZR med ett ZPS-FX backstop.
SynchroniZR är ett litet och nätt, icke låsbart, svaj som håller stämningen väldigt bra och har en väldigt mjuk och följsam spelkänsla. Unikt för stallet är även ZPS-FX funktionen som är en funktion som gör att man på ett par sekunder kan ställa om stallet från helt flytande till att endast gå att sänka tonhöjd (som om stallet låg emot kroppen). Man kan alltså utan problem stämma ner utan att svajet får stämningen att balla ur.

Spec - 3-delad Wizard III hals i Lönn med en inbunden Rosewood greppbräda.
- Basswood (Lind) kropp - Jumbo bandstavar - Cosmo Black hardware


Mickarna är Ibanez AH mickar, AH humbucker i stallet och AHS singlecoils i mitt och halsposition. De är kopplade på en 5-läges switch med gemensam ton och volymkontroll. Lägena man kommer åt på switchen är.

1. Stallmick i serie
2. Stallmick splittad* + mittmick
3. Mittmick
4. Mittmick + halsmick
5. Halsmick

Länk till tillverkaren
Läs om vår livstids service garanti!


Musikverkstan - En bra musikaffär! Vår affärsidé är enkel - att erbjuda rätt produkter till rätt pris, samt ge våra kunder bästa möjliga service. Vi har butik i Göteborg med kunnig personal, samt en webbshop och tillhandahåller ett sortiment med över 25.000 artiklar från marknadsledande varumärken. Vi levererar snabbt och smidigt inom Sverige. Hos oss kan ni även få hjälp med reparationer och service till marknadens bästa priser.