Visa kundvagn | Till kassan

Sök

Webbshop

Skip Navigation Links
KlarnaSpeditörer

Ibanez JEM7V7-WH inkl. hardcase

Livstids service garanti!

27 995 kr Riktpris 29995 kr - Spara 2000 kr!

Klarna Konto
Delbetala från 0 kr/mån


Ibanez JEM7V7-WH inkl. hardcase

Finns i webblager.

JEM7V7 är ett sjusträngat syskon till Steve Vais älskade EVO (JEM7V) modell. 7V7 är den första sjuan som har fått med sig JEM gitarrens Monkey Grip, faktiskt den första JEM sjuan överhuvudtaget. Det är nog ingen högoddsare att det är denna 7a modell vi kommer att få se i händerna på Mr Vai i fortsättningen. Förutom den extra strängen är gitarren i princip en replika på den mest framgångsrika JEM modellen, och utan tvekan den modell Vai använt mest, JEM7V-WH.

Halsen är en 5-delad Lönn och Valnöt konstruktion för maximal stabilitet och styrka med JEM hals profil. Rosewood greppbräda med jumbo band som fått Prestige fret edge behandling. Inlägget i halsen är Ibanez klassiska ”tree of life” Vine Inlay i Pearl och Abalone.

Stallet är Ibanez klassiska, och mest omtyckta, Lo-Pro EDGE modell i en sjusträngad version. Ett extremt stabilt och stycktåligt svaj som även med råge visat att det klara många år av svajande utan att klappa ihop.

JEM7V7 är en sjusträngad modell av absolut högsta kvalitet, värsting ut i minsta detalj.

- 5-delad Lönn/Valnöt JEM hals
- Rosewood greppbräda
- Jumbo band
- Lo-Pro EDGE 7 stall
- DiMarzio Blaze mickar
- Ultralite UTA20 svajarm följer med
- Etui - Guld hardware

Mickarna är DiMarzio Blaze. De är kopplade på en 5-läges switch med gemensam ton och volymkontroll.

Lägena man kommer åt på switchen är.
1. Stallmick i serie*
2. Splittad** stallmick + mittmick.
3. Mittmick.
4. Mittmick + splittad halsmick.
5. Halsmick i serie.

* Serie, båda spolarna på micken är kopplade i serie efter varandra och micken ger så mycket output och kraft den är designad för. Läser du om micken på tillverkarens hemsida så är det detta läge som blir beskrivet. Micken är då brumutsläckande och helt tyst.

** Splittad, att micken är splittad betyder att en av mickens två spolar stängs av och blir en singlecoil (bara en aktiv spole). Det gör att man får hälften av den output och kraft micken har när spolarna är kopplade i serie. Micken förlorar sin brumutsläckande förmåga när en spole stängs av. Men läge 2 och 4 är brumutsläckande och tysta då den aktiva spolen på stall (läge 2) eller halsmick (läge 4) är kopplad i parallell med mittmicken. Det ger ett svagare, ljusare och mer öppet ljud med en renare, tydligare och fastare bas. Ett ljud som passar väldigt bra till rena och halvdistade ljud (eller för all del, att öppna upp även ett hårt distat ljud). Eftersom bara en spole är aktiv kan man välja om man vill ha den aktiva spolen mot stallet eller mot halsen, vilket påverkar hur den låter, varmare närmare halsen och ljusare närmare stallet (kräver att man fysiskt vänder micken i gitarren).

Länk till tillverkaren
Läs om vår livstids service garanti!


Musikverkstan - En bra musikaffär! Vår affärsidé är enkel - att erbjuda rätt produkter till rätt pris, samt ge våra kunder bästa möjliga service. Vi har butik i Göteborg med kunnig personal, samt en webbshop och tillhandahåller ett sortiment med över 25.000 artiklar från marknadsledande varumärken. Vi levererar snabbt och smidigt inom Sverige. Hos oss kan ni även få hjälp med reparationer och service till marknadens bästa priser.