Visa kundvagn | Till kassan

Sök

Webbshop

Skip Navigation Links
KlarnaSpeditörer

Ibanez JEM77-FP2 inkl. hardcase

Livstids service garanti!

32 950 kr Riktpris 34095 kr - Spara 1145 kr!

Klarna Konto
Delbetala från 0 kr/mån


Ibanez JEM77-FP2 inkl. hardcase

Finns i webblager.

En signaturmodell där inte vare sig gitarren eller gitarristen behöver någon presentation överhuvudtaget, det finns helt enkelt inget att säga om någon av dem som inte alla redan vet. En mer personlig, och stillbildande, signaturmodell är svårt att hitta. Var enda liten feature på gitarren är helt efter Steves eget huvud och 100 % som han vill ha sina gitarrer. Har man sett Steve spela någonstans, någon gång sen 1987, så är det en JEM han spelat på. En trognare användare av sin signaturmodell har nog aldrig funnits. Och gitarrvärlden har svarat med ett högt och rungande ”vi vill ha samma gitarr som du, Steve”, JEM modellen är milt utryckt en makalös succé. Och det är inte konstigt, allt på gitarren är absolut toppklass, så bra en gitarr kan bli. Med en häpnadsväckande bredd och oöverträffad spelbarhet är det en gitarr för många fler gitarrister än bara Steve Vai freaks. Vad du än spelar så kan du få ljudet du letar efter i en JEM.

JEM77FP2 är version 2 av den floral pattern JEM modell som kom 1988 och som är en av Steves mest framgångsrika JEM modeller. Även denna gång är det ett mönster som är inspirerat från Steves hemmiljö, den första FP modellen var Steves gardiner. FP2 är en verklig skönhet utöver det vanliga.

- 5-delad lönn/valnöt JEM prestige hals.
- Al kropp.
- Dunlop 6105 band.
- Ibanez original EDGE svaj.
- DiMarzio Evolution mickar (EVO2 i stallet).
- Krom hardware.

Mickarna är Steves DiMarzio signatur mick Evolution i hals och mitt och EVO2 i stallet. De är kopplade på en 5-läges switch med gemensam ton och volymkontroll.

Lägena man kommer åt på switchen är.
1. Stallmick i serie*
2. Splittad** stallmick + mittmick.
3. Mittmick.
4. Mittmick + splittad halsmick.
5. Halsmick i serie.

* Serie, båda spolarna på micken är kopplade i serie efter varandra och micken ger så mycket output och kraft den är designad för. Läser du om micken på tillverkarens hemsida så är det detta läge som blir beskrivet. Micken är då brumutsläckande och helt tyst.

** Splittad, att micken är splittad betyder att en av mickens två spolar stängs av och blir en singlecoil (bara en aktiv spole). Det gör att man får hälften av den output och kraft micken har när spolarna är kopplade i serie. Micken förlorar sin brumutsläckande förmåga när en spole stängs av. Men läge 2 och 4 är brumutsläckande och tysta då den aktiva spolen på stall (läge 2) eller halsmick (läge 4) är kopplad i parallell med mittmicken. Det ger ett svagare, ljusare och mer öppet ljud med en renare, tydligare och fastare bas. Ett ljud som passar väldigt bra till rena och halvdistade ljud (eller för all del, att öppna upp även ett hårt distat ljud). Eftersom bara en spole är aktiv kan man välja om man vill ha den aktiva spolen mot stallet eller mot halsen, vilket påverkar hur den låter, varmare närmare halsen och ljusare närmare stallet (kräver att man fysiskt vänder micken i gitarren).

Länk till tillverkaren
Läs om vår livstids service garanti!AEL108TD-NT 2.849,00 kr

SW35 Combo 1.699,00 kr

AW54CE-OPN 3.575,00 kr

RG657MSK-STB inkl. hardcase 17.895,00 kr

GRG170DXL-BKN 2.495,00 kr

T30 Troubadour 2.050,00 kr

JBM27 ”Titan” Jake Bowen Signatur 11.975,00 kr

KIKO10P-TRR 14.475,00 kr

ISGBT501BK Gigbag Elgitarr 490,00 kr

AVN2-OPN 4.949,00 kr

AEW21VK-NT 3.995,00 kr

APEX20 8.975,00 kr

Musikverkstan - En bra musikaffär! Vår affärsidé är enkel - att erbjuda rätt produkter till rätt pris, samt ge våra kunder bästa möjliga service. Vi har butik i Göteborg med kunnig personal, samt en webbshop och tillhandahåller ett sortiment med över 25.000 artiklar från marknadsledande varumärken. Vi levererar snabbt och smidigt inom Sverige. Hos oss kan ni även få hjälp med reparationer och service till marknadens bästa priser.